Sort skimmelsvamp

sort skimmelsvampDu har måske hørt dramatiske beretninger om faren ved og advarsler mod ”sort skimmelsvamp” –  også kaldet ”giftig skimmelsvamp”.  For at undgå misforståelser og overdreven frygt, kan det være fornuftigt at se på fakta for skimmelsvamp:

Den type af skimmel som ofte kaldes sort skimmelsvamp hedder Stachybotrys Chartarum.

Stachybotrys Chartarum

Denne type af skimmel producerer allergener og irriterende stoffer.
Men også andre typer af skimmel kan producere allergener og irriterende stoffer.

Alle disse typer af skimmel bør behandles med omhu og som hovedregel bør du holde dig væk fra enhver type af sort skimmel eller lignende allergen fremkaldende skimler.

Undgå også at at røre skimlen!
Er du det mindste i tvivl, bør du tilkalde professionel assistance.

Hvordan ved du om det er en farlig type skimmel?

giftig skimmelsvampFørst og fremmes bør du reagere overfor om det er sort eller med stærke farver. Og så skal du naturligvis reagere ved evt. gener og ubehag, som du måtte mistænke for at være forårsaget af skimmelsvamp.
Skimmelsporer er mikroskopiske og “sætter” sig i luften og når det først er kommet, kan det sprede sig til boligens andre rum. Det kan også sætte sig på tøj, kæledyr og på personlige genstande.

Skimmelsporer trives i fugtige omgivelser og kan hurtigt vokse til kolonier når de udsættes for vand.
Mugsporer kan hurtigt vokse til kolonier, når de udsættes for vand og kan producere allergener og irriterende stoffer.

Har du angreb af skadelig skimmel, er det ikke utænkeligt at der kan være flere forskellige typer af allergenfremkaldende skimmel.
Skimmelsvamp producerer ofte en stærk, muggen lugt, og det er nok den bedste alarmklokke for, at du har mulige skimmelsvamp problemer.

Før du kan starte på sanering af skimmelsvamp

Inden du selv eller en professionel starter på at fjerne skimmelsvamp, er det vigtigt at enhver kilde til vand eller fugt fjernes, ellers kan du risikere at svampene hurtigt formerer sig igen.

Hvis du selv vil forsøge at behandle skimmelangreb, så læs vores indlæg om ”gør-det-selv”.

Vi vil dog altid anbefale, at du får en professionel til at gennemgå boligen for evt. farlig skimmel, ikke mindst hvis der har været forekomst af typiske gener, såsom hovedpine, svimmelhed mm.

Om os – DST Salg & Anlæg ApS.

Skimmelsvamp - Sort skimmelsvamp - test og tilbud DST Salg & Anlæg ApS. udfører professionel sanering af Skimmelsvamp og prøvetagninger, såsom MycoMeter tests og Agar aftryksprøver, samt artsbestemmelse af Skimmelsvamp.

Fjernelse af Skimmelsvamp er vigtigt for et sundt indeklima og kræver professionel hjælp.
DST Salg & Anlæg ApS. er din professionelle samarbejdspartner når det gælder bekæmpelse af Skimmelsvamp.

Ring: 4111 1520 – eller brug kontaktformularen i højre side.